perjantai 18. syyskuuta 2015

Vanhasta uutta

Olenkin jo aiemmin maininnut, että meidän kodin sisustus on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Tykkään huonekaluista ja esineistä, joilla on pitkä historia eli oma tarinansa kerrottavana. Tänään esittelen kotimme yhden vanhoista huonekaluista: lipaston, joka muutti meille olohuoneeseen noin vuosi sitten.


Vanha lipasto ehostettuna
Kynttilälyhty - kirpparilöytö
Verhot - Marimekon Unikko
Matto - Vallila 
Lähtötilanne ei ollut kovin hehkeä
Vanhojen maalien pois hiominen oli työlästä, mutta palkitsevaa.
Hioimme vanhat maalikerrokset pois, mutta emme alkaneet peittelemään pieniä epätasaisuuksia kuten reikiä ja uria. Vanhoissa tavaroissa saa mielestäni näkyä elämisen jäljet. Lipasto sai kaksi, kaunista harmaata maalikerrosta. Sävy on sama kuin aiemmin kunnostetun eteisen puusohvan, josta pääset lukemaan lisää klikkaamalla tästä

Lipastossa oli puuvetimet, mutta koska yksi vetimistä oli aikojen saatossa kadonnut, vaihdoimme vetimet uusiin. Uudet posliinivetimet löytyivät tuttavan luota, jolla on myynnissä kaikenlaista ihanaa sisustustavaraa. 

Lipaston alkuperästä sen verran, että kuvittelin sen matkanneen Karjasta sukuni mukana, mutta tarkempi tutkailu osoitti lipaston olevan Mommilan Puutavara Oy:n valmistama ja arviolta 1950-luvulta. Lipaston takaa löytyi "matka-asiakirja", jonka mukaan lipasto on matkannut junalla Mommilan asemalta Riihimäen asemalle. Harmi, ettei tarkempia tietoja asiakirjasta löytynyt. 



Lipaston kunnostaminen oli melko iso ja työllistävä projekti minulle ja äidilleni. Työtunnit jäi laskematta, mutta lipaston valmistuminen oli kaiken sen työn ja vaivan arvoinen. Lipasto, joka oli vanhempieni vanhan navetan vintillä tarpeettomana, sai uuden elämän kodimme olohuoneessa tärkeällä paikalla, jossa sanoimme mieheni kanssa papin edessä tahdon viisi vuotta sitten. 

"Haloo, Haloo!"
Lipaston päällä on nyt kirpparilta löytynyt vanha puhelin.
Liina - Pentik
Lipasto kätkee sisälleen tällä hetkellä minun ja tyttäreni askartelutarvikkeita sekä muoti-ja sisustuslehtiä ja kirjoja. Vielä hetki sitten alakaapisto oli pyhitetty poikani leluille, mutta nyt lelut ovat hänen omassa huoneessa ja olen vallannut alakaapiston kokonaan omaan käyttöön. 

Seuraava kunnostusprojekti olisi vanha puunaulakko, joka pitäisi ehostaa tyttären huoneeseen. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Terkuin,
Mrs. HeyDahl 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti