maanantai 24. elokuuta 2015

Kierrätys sisustuksessa

Ensimmäinen kouluviikko meni meillä vauhdilla ja lämpimistä keleistä nauttien. Kesä tuli onneksi kelien puolesta vihdoin ja viimein nyt elokuussa. Ajattelin tänään esitellä hieman lisää meidän kodin sisustuselementtejä kierrätysteemalla.

Tämä ihana tuoli löytyi kirpputorilta jo muutama vuosi sitten ja ihastuin siihen heti. Tuolissa on vuosiluku 1924, mutta ihan niin vanhasta tuolista ei taida olla kyse. Oli kyseessä sitten tuolin alkuperävuosi tai keksitty vuosiluku, sopii se mielestäni hyvin yksityiskohdaksi kauniin sävyiseen tuoliin. 




Eteisessä meillä on muistitaulu, joka on hankittu kaksi kesää sitten Rengon markkinoilta yhdestä kojusta. Muistitaulu on tehty vanhaan ikkunakarmiin ja maalaamalla siihen kiinitetty vaneri liitutaulumaalilla. Tauluun on hauska kirjoittaa liidulla pieniä tervehdyksiä ja muistutuksia itselle, perheenjäsenille ja ystäville. 


Tämä vanha puusohva, jonka saa levitettyä sängyksi, on paraatipaikalla meidän eteisessä. Tyynyt ovat äitini kirpparilöydöt ja juuri sopivat puisen sohvan koristeeksi. Puusohva on kulkenut pitkän evakkomatkan sukuni mukana Karjasta, Antreasta. Sohva on ollut lapsuudenkotini keittiössä ja hevostallin valjashuoneessa. Muutama vuosi sitten ehostin puusohvan äitini kanssa eteiseen. Poistimme sohvasta ensin vanhat maalikerrokset ja sitten puusohva sai kerroksen pohjamaalia ja  lopuksi kaksi kerrosta kauniin harmaata sävyä. 





Tämä hauska puujakkara on äitini kirppurilöytö ja on meillä eteisessä.  Äitini on tehnyt muuten todella monta ihanaa kirpparilöytöä meidän kotiin. Hän tietää ja tuntee hyvin minun sisustusmaun, jonka myös mieheni onneksi usein hyväksyy. Suuria neuvotteluita (vääntöjä) sisustuksesta ei ole onneksi tullut.


Tänään äiti kiikutti meille vanhan puhelimen, jollaista olen metsästänyt jo jonkin aikaa vanhalle puulipastolle koristeeksi. Tämä on jälleen yksi äitini loistavista kirpparilöydöistä. Vanhat puhelimet ovat melko harvinaisia ainakin niillä kirppareilla, joissa itse käyn. Nyt kun sopiva puhelin on löytynyt, niin löydän varmasti monia muitakin vanhoja puhelmia. 



Tässä oli muutamia meidän sisustuselementtejä kierrätysteemalla. Lisääkin löytyy, mutta niistä lisää myöhemmin. 

Ihanaista alkanutta viikkoa!

Terkuin,
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti