tiistai 13. tammikuuta 2015

Kirjoja inspiraation lähteeksi

Askel kohti vastuullisempaa kuluttamista on otettu hankkimalla kirjastosta muutama asiaa käsittelevä kirja. Ehdin vasta selailemaan kirjoja, mutta hyviltä vaikuttavat.

Kirjapinossa ovat seuraavat kirjat:

Outi Moilala: Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita
Ulla Suojanen: Vihreät Tekstiilit
Tina Sparkles: Little Green Dresses 
Pirkko Kuusela: Vanhat farkut uusiksi

Tappajafarkut käsittelee tärkeää asiaa vaatetehtaiden työntekijöiden oloista. Kirjaa selattuani alan tuntea pistoksen sydämessäni, kuinka monet tappajafarkut minulla on vaatekaapissani? En valitettavasti tiedä kovinkaan monen vaatteeni alkuperää. Omistan ainakin yhdet vastuullisesti valmistetut K.O.I Kings of Indigo merkin farkut. Nyt haaveilen suomalaisen vaatevalmistajan Nurmi Clothing merkin Pure Waste Re-Jeans Greta farkuista. Greta farkut on valmistettu täysin kierrätetystä puuvillasta.

Vihreät Tekstiilit kirja keskittyy tekstiilien aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin. Tekstiiliteollisuudella on melkoiset ympäristövaikutukset etenkin kehitysmaissa, jossa suurin osa maailman tekstiileistä valmistetaan. Tietoisuus ympäristöasioista  ei ole aina kovinkaan ajantasalla. Tämä tukee jälleen ajatusta, että eettisintä ja ekologisinta olisi ostaa kotimaassa valmistettuja vaatteita.

Little Green Dresses sisältää 50 erilaista kaavaa toinen toistaan ihanimmista mekkoista, toppeista ja hameista. Harmi, että en osaa ommella. Olen viimeksi ollut Singerin ääressä yläasteella (nykyään kai sanotaan yläkoulu). Tarkoitus oli ommella liivi, ja kaavat piirrettyäni lähdettiin ystävän kanssa kangaskauppaan. Kangaskaupassa tajusimme, että olimme piirtäneet housuhameen kaavat. Ei auttanut muuta kun palata takaisin lähtöpisteeseen piirtämään uusia kaavoja. Sain kuin sainkin liivin ommeltua, mutta siihen ompelutyöt ovat jääneet.

Kirjassa Vanhat Farkut Uusiksi tuunataan vanhoista farkuista laukkuja, koruja, lasten vaatteita ja sisustustavaroita. Tämä on todella ispiroiva kirja, mutta jälleen ompelijan taitoja vaaditaan. Joudun turvautumaan ompelussa äitini apuun, ellen ala tekemään uutta tuttavuutta Singerin kanssa. Voisikohan sitä vielä oppia?

Inspiroituneena
Mrs. HeyDahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti